Film klub

2018. február 10-én szombaton 19:00 –  kb. 22:00 óráig 

Előadás helye: Sóter Bp.VI. ker. Dessewffy – Jókai út sarok

Belépő: 1.500.-Ft 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Film címe: A kör

Amerikai filmdráma (2017.)

Kör

Eggers novella témája az internetes közösségi jelenlét ötlete adta az alap gondolatot A kör című 2017-ben készült filmnek. A film központi gondolatmenete arról szól, hogy a világban mindenki elszámoltatható. Ezáltal kizárható a sok hazugság, amit nap mint nap hallunk politikusoktól vagy bármely vezetőtől, de nemcsak fontos emberek, hanem pl. a diákok minden cselekedete is rögzítésre kerülhet. A világ vezetői elszámoltathatóak, a diákok sem húznák ki betegség által a tanulás alól magukat, mert minden figyelhető a felvételek által. Technikailag ezt olcsó tömeg gyártott kamerák segítségével kívánják megoldani. Az információ amit a lencsék rögzítenek, azonnal fel is töltődhet  A kör felhőjébe.

A történet a Szilícium-völgy tech-óriáscégnél játszódik, ami a Google-t, a Facebookot és az Applet is magába olvasztja.  Ehhez a céghez kerül az ambiciózus fiatal Mae (Emma Watson), akinek élete egycsapásra megváltozik. Lépdel előre a ranglétrán és ez feltűnik  Eamon Baileynek  (Tom Hanks) is és különleges kérésével megkeresi a lányt. Felkéri őt  a  furcsa kísérleti feladatra, hogy kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. A lány beleegyezik, csak a következménnyel nem számol.

A lány egy valamivel nem számol, mégpedig a nyilvánosság előtti életét élve veszélynek teszi ki magát, környezetét, barátait és családját, mert bárki nyomon követheti minden lépését….

Eredeti cím: The Circle

Amerikai dráma, 110 perc, 2017

Rendező: James Ponsoldt

Forgatókönyv: James Ponsoldt, Dave Eggers

Operatőr: Matthew Libatique

Filmzene: Danny Elfman

Szereplők: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Ellar Coltrane, Patton Oswalt