Asztrológia iskola online

Kedves Hallgatók!

A járványügyi intézkedések miatt az Asztrológia iskola online formában folytatódik.

Takács Tibor a Zoom alkalmazáson keresztül tartja az előadásokat. Minden osztálynak / városnak külön csoportja van, ahol az órák mennek.
Kérünk benneteket, csatlakozzatok a csoporthoz, Tibor pedig elfogadja jelentkezési szándékotokat.

Könnyen lehet, hogy kimaradt valaki, vagy nincs hozzá elérhetőségünk.
Kérlek titeket, hogy amennyire csak lehet, terjesszétek az infókat!
Köszönöm szépen!
A tanfolyamról felvétel készül, ami  utólag elkérhető Bálinttól.

csütörtök délelőtti továbbképzés a Soter kérésére szintén online formában az interneten keresztül lesz megtartva.

A Zoom használata: 

  1. A Zoom alkalmazás letölthető

a, PC-re innen

b, de elérhető a következő weboldalon keresztül böngészőből is: https://us04web.zoom.us/join

c, okostelefonra / tabletre a ZOOM Cloud Meetings alkalmazás telepítésével innen: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings

  1. Csatlakozás adott osztályhoz / csoporthoz (előadás kezdése előtti 5 percben érdemes)

A ’Join a meeting’ gombra kattintva

a, ezután vagy a facebook csoportban megadott linket kell beírni (Personal Link Name)

b, vagy a külön kérésre Tibor által megadott csoport azonosítót (Meeting Id) kell beírni, ami egy számsorozat, majd a jelszót.

(A weboldal esetén a felbukkanó üzenetben ’Url:Zoom Launcher megnyitása’ gombra kell még kattintani az engedélyezéshez.)

A kód megadása után a második szövegmezőbe adjuk meg nevünket. Ez a név fog a beszélgetésben megjelenni. Majd kattintsunk a Join gombra a csatlakozáshoz.
Csatlakozáskor a megjelenő kérdésre válaszolva engedélyezhetjük/tilthatjuk a hang/video alapértelmezett használatát. 

(A program megjegyzi a csatlakozáshoz használt azonosítót, ezért legközelebb már elég a lenyíló menüből kiválasztani (Enter meeting ID or personal link name)

  1. Weboldalról várakozás közben érdemes a ’Test Computer Audio’ gombra kattintva letesztelni a hangot a ’Test Speaker’ és a mikrofont a ’Test Mic’ gombra kattintva. Ha nem működne, akkor a gombok melletti lenyíló menüből válasszuk ki a megfelelő eszközt és teszteljük újra.

  2.  Csatlakozás után a képernyő bal alsó részén a mikrofon és/vagy video ikonra kattintva kezdeményezhetünk beszélgetést / videókép küldést vagy ismételt kattintás esetén ezek letiltását. (Az Unmute és pirossal áthúzott állapot jelzi az eszköz tiltott állapotát) Az Alt+A -val is lehet váltani a hang esetében. Hang időleges tiltása/engedélyezése a szóköz gomb lenyomva tartásával is lehetséges, amíg le van nyomva. Video engedélyezés váltása a Alt+V -vel is lehetséges. Ha engedélyezés után sem működne az eszköz, akkor az eszköz ikonja mellett lévő ^ nyíl jellel eszközt választhatunk a megjelenő listából.

  3.  A Chat (Alt+H) felhő ikonra kattintva középen lent jeleníthetjük meg a beszélgetés ablakotKüldhetünk üzenetet a csoportban mindenkinek To: ‘Everyone’ választásával vagy csak egy adott személynek a személy nevének kiválasztásával.
  4. A Video letiltásával az adatforgalmat mérsékelhetjük. A hang ideiglenes lekapcsolásával pedig a háttérzajokat és a visszhangot tudjuk megszüntetni amikor nem akarjuk használni vagy azt szeretnénk hogy az otthoni zajok ne szűrődjenek bele a csoportos beszélgetésbe.
  5.  Az ablak felső részén a megjelenő résztvevők közül saját magunkat kiválasztva, jobb egér kattintással a helyi menü Rename (Átnevezés) menüpontjában tudjuk megváltoztatni a csoportban megjelenő nevünket.
  6. Kilépni az alsó menü pirossal megjelenő ‘Leave Meeting‘ gomb választásával vagy az alkalmazás ablak felső részén lévő piros X-el lehet. Ha nem jelenne meg akkor előbb kattintsunk duplán az alkalmazás képén, hogy megjelenjen az ablak.