A mi lapunk

Mundus Mercurius

Mercurius 2002.09
Mercurius 2002.09

Szeretettel köszöntök minden kedves olvasót az alapítványunk és minden munkatársunk nevében.  Azt gondolom mindnyájan izgalommal vártuk ezt a percet, mikor az újságot végre kézbe foghatjuk. Egy olyan újság létrehozásánál bábáskodtunk, mely hitem szerint egy kicsit megváltoztatja az asztrológia tudományáról vallott nézeteket. Meggyőződésem, hogy a huszonegyedik század tudománya lehet. Aki ebben az újságban alkotóként részt vesz, az elkötelezett híve annak az asztrológiának, amely az emberek sorsát a boldogság felé vezetheti. A mai korunk egyetlen tudománya, mely választ adhat a kérdésre: miért születtünk. Olyan kulcsot szeretnénk átnyújtani, mely a világ teljesebb megismeréséhez segíthet. Úgy gondoljuk, nem szabad hagyni, hogy az emberek elszalasszák a lehetőségeket, amelyeket az asztrológia adhat.
Életünk során folyamatosan lehetünk tanúi a születés csodájának. Ezek gyakran életünk nagy sorsfordulóihoz kapcsolódnak, szeretnénk, ha ez is ez lenne. Az asztrológiában ezek a pillanatok alapvetők, így számunkra különösen fontosak. Naponta láthatjuk, miként változik körülöttünk a világ. Most mi is átélünk egy kisebbfajta csodát.
A világban fellelhető harmóniát az asztrológia szimbólumnyelve teheti közérthetővé. Megérthetjük általa a sors üzeneteit, és mi ezeket az üzeneteket kíséreljük meg tolmácsolni. Ezt olyan egységként szeretnénk bemutatni, melyet számtalan oldalról lehet megismerni, de összességében mégis ugyanazt a képet fogja mutatni. Az újság ezeket a képeket mint kicsiny mozaikokat próbálja összerakni. Reményeink szerint ezekből egy olyan mű születik, mely joggal tarthat igényt az emberek érdeklődésére.

Gyakran kérdezik meg tőlem, miben más, mivel tud többet adni ez az újság, mint a többi. Talán abban, hogy más alapokon hoztuk létre. Mi nem akarjuk az emberek jövőjét befolyásolni. A szabad akarat minél harmonikusabb kiteljesedését szeretnénk segíteni. Célunk, hogy magas szakmai színvonalon kidolgozott asztrológiai munkát, ugyanakkor a hétköznapi ember érdeklődését is felkeltő lapot adjunk az olvasó kezébe. Folyamatosan szeretnénk tartani a kapcsolatot az olvasókkal, hiszen az újság rovatainak nagy része arra épül, hogy tevőlegesen részt vállaljanak benne, így partnerekké váljanak. Nem az információk közlését tartjuk feladatnak, hanem a közös gondolkodást.

Mindenkit szeretettel várunk ehhez a közös munkához.

Mindezek szellemében kívánok jó szórakozást.

Tisztelettel:

Takács Tibor

(A teljes újság megtekinthető az Újság menüpont alatt)