Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


alapfogalmak

Alapfogalmak

Az akaratot tanuljuk (tanult analógiák), az ösztön velünk született. Amit ösztönösen teszünk az lehet csak akarat. Amit nem teszünk az nem akarat. Az akarat az akadálytól függ, de mindannyiunknak egyforma erősségű.

Alapfelosztások arra szolgálnak, hogy megtudjuk, ha az illető egy adott élethelyzetbe kerül, akkor mit és hogy dönt, milyen helyzetekbe megy bele, milyen életterületek fognak felerősödni!

Alárendeltség: ha két ember összekerül, valamelyik alárendelt lesz.

Analógia

Analógiákban gondolkozz ne sémákban!!!

Asztrológia: (merkúri analógia, mert nem fikción alapul). Alapelve „Nem történhet más, mint aminek történnie kell”, a másik ember hitével „játszik”, mert az illető alárendelődik nekünk a hitével. Mindig annyit kell megmondani, amennyit az illető meg tud belőle oldani. Ha isme­red valakinek a horoszkópját, akkor tudod, hogy ki mit fog dönteni, és ezért egyre nagyobb a felelősség is. Meg lehet látni vele a helyzeteket, történéseket kívülről és belülről is egyszerre.

Áldozat: a sors tesz azzá és nem tudsz vele mit kezdeni.

Sokkal jobb betegnek lenni, mint kiszolgáltatottnak érezni magad érzelmileg vagy anyagilag. Örülsz, hogy valaki segít.

Beteljesült jóslat: a tudatom egy analógiára szűkül be.

Biztonság: az amikor nem gondolkodsz rajta

Boldogság titka: akkor leszünk boldogok, ha mást boldoggá tudunk tenni.

Légy boldog, amiben boldog lehetsz. Analógiában: példaképpé válást jelent. Csak az lehet boldog, aki képes teremteni. Csak boldog ember van, vagy olyan, aki nincs a helyén! Nem tud olyan pozícióba kerülni egy ember, hogy az élethelyzetén változtatva ne lehetne boldog. Bármit megtehetek, nincs semmi dolgunk mint boldognak lenni, amit akkor érünk el, ha megvalósítjuk az életfeladatunkat.

A bolygók a házakban eseményeket hoznak.

bűnbocsánat: annak felismerése, hogy bűnt követtél el, és ezért többé nem teszed.

Cél: csak az lehet, aminek megvannak az eszközei.

alapfogalmak.txt · Utolsó módosítás: 2017/08/27 08:52 szerkesztette: wikiadmin